Center for Kvalitet deltog på The Microsystem Festival 2017

Fra 28. februar til 3. marts afholdt den svenske forskningsenhed Qulturum, under regionshospitalet i Jönköbing, den årlige fagfestival der sætter fokus på kvalitetsarbejde i sundhedssektoren. Den internationale konference havde ca. 180 deltagere fra 14 nationer.

Center for Kvalitet bidrog med fem workshops/foredrag
Christian von Plessen og Erik Hollnagel afholdt, i samarbejde med en repræsentant fra Qulturum, workshoppen ‘Resilience in everyday healthcare. How to improve the potentials for resilient performance’.

Formålet med workshoppen var at uddybe forståelsen af de måder, hvorpå man praktisk kan udvikle og forstærke mulighederne for at fungere på en resilient måde. Workshoppen var en blanding af en metodisk/teoretisk oversigt og problemorienteret gruppearbejde.

Anne Nicolaisen og Christian von Plessen stod for workshoppen ‘Co-production of healthcare. What, why and how. Perspectives from a dialogue seminar in Denmark’
Center for Kvalitet i Region Syddanmark og Syddansk Universitet afholdt i september 2016 et seminar med fokus på begrebet samskabelse og hvordan det kan anvendes til at møde de aktuelle udfordringer i sundhedsvæsenet. På Mikrosystemfestivalen blev seminaret præsenteret i en kort form, og resultaterne fra fælles diskussioner blev sammenlignet med resultaterne fra dialogseminaret i September 2016.

Under overskriften ‘Patient Safety in Everyday Work – Learning from Things that go right’ præsenterede Jeanette Hounsgaard analysemetoden FRAM på to foredrag. Læs mere om FRAM via dette link

Lene von Bülow og Jeanette Hounsgaard viste resultaterne af de foreløbige erfaringer med Patientansvarlig Læge i Region Syddanmark i indlægget ’One patient, one responsible consultant. Evaluation of a national initiative looking at the organizational challenges’

Center for Kvalitet sendte 950 børn i skole
Qulturum havde valgt at ’betale’ årets foredragsholdere ved at hver foredragsholder fik overrakt et diplom pålydende at 50 børn ville få afgang til uddannelse via Unicefs hjælpeprogram. Det blev i alt til 950 børn fra de 5 workshops som medarbejdere fra Center for Kvalitet var med til at afholde.

Luk menu